måndag 17 december 2012

Igår var det besök av familjen Oxwall

Igår var familjen Oxwall på besök hos oss på Kandidat. Det åts lusse-semlor och barnen fick busa. Emil tyckte det var jätteroligt att få lite rörelse och skrik omkring sig. Det är nog nästan aldrig som han får träffa barn i den åldern, på dagis leker han nog mest med de yngre barnen.

Dessutom så sneglade vi lite på musikhjälpen, där Looptroop Rockers presenterade två nya låtar ("Lillebror" och "Hälsa hatarna") från sin kommande platta "Mitt hjärta är en bomb". Ska bli intressant att snart få höra lite nytt från "truppen", de ska snart ge ut en platta på svenska och en på engelska, är det sagt.

Idag är Alisa och gör ett prov i svenska. Jag hoppas så mycket att det kommer att gå vägen så att hon slipper läsa svenska igen på Komvux nu till våren och kan istället fokusera helt på de naturvetenskapliga ämnena i skolan. Det finns inte så mycket mer att säga för min del. Jag ska snart och hämta Emil på dagis. Och det är alltid lika spännande och roligt att möta Emil som alltid är på lika bra humör vid hämtning. Däremot en bit som jag gärna skulle slippa är detta med att TVINGA på honom kläderna...

Försökte förresten med att lyssna på ljudboken "Den gamle och havet" tidigare i morse, men jag somnade. Ska nog ge den ett nytt försök någon gång då jag inte är så trött. Eller så ska jag försöka med ljudboken "Mannen utan öde" (som jag även har i pocketformat hemma i bokhyllan). Det ska tydligen vara en riktigt bra bok, har jag hört, och författaren till den har ju även fått Nobelpriset. Så det verkar vara en lovande bok. Tror att den var på 7 CD-skivor, vilket ju är ganska tidskrävande. Och jag går ju inte så mycket (är mest då jag är ute och går som jag får tid till ljudböcker) och här hemma kan jag ju inte isolera mig från Emil med att sätta på hörlurarna. Så får se när jag verkligen får tid för den... Kanske skulle jag ta och försöka hitta någon fler lite kortare bok. "Den gamle och havet" är på 3 CD-skivor och det är ju litet och behagligt.

Har även beställt lite böcker på biblioteket som jag har tänkt att, åtminstone, titta i. Det är en bunt böcker om Vladimir Putin. Fick ett infall här om kvällen och blev intresserad av den mannen och började att googla honom och då bestämde jag mig för att låna böckerna: "Moskva tror inte på tårar" och "Vladimir Putin och rysskräcken".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar